The context is aggressive, not only by environmental pollution but also by urban pollution, the Ermita Iztapalapa road is a source of noise and aggression for any pedestrian and more if contrasted with our client.
The area proposed for the Children's Museum project, is attached to a distribution center of collective transportation, with a high level of traffic, in addition the front towards Ermita Iztapalapa is practically blocked by the stairs of a pedestrian bridge that reaches the front of the Museum, there is also another element that obstructs the front which is a core of circulations of the shopping center that is located on the second floor.
CONCEPT
TO CREATE A SAFE WORLD WHERE CHILDREN CAN PLAY, HAVE FUN AND EXPRESS THEMSELVES IN COMPLETE SAFETY.
SCHEME
To achieve this safe and protected world, we decided to create a closed perimeter
closed perimeter open only to an access plaza. Located inside the access to the transfer center. The square of access although it is open, isolates the visitor of the Avenue, to descend in a more protected zone, towards hermitage Iztapalapa we leave a portico of pedestrian access that leads the pedestrian to the square of Access.
In the access plaza we locate the ticket office and the museum store.
ACCESS
Access is through a tunnel that aims to introduce the visitor to the world of the
introduce the visitor to the WORLD OF THE CHILD. The tunnel is a throat that is a vestibular space, it is a transition space that dramatically lowers the scale full of color.
PATIO OF THE CHILD
The access tunnel leads to a central courtyard that is a light-filled space totally protected from the outside, with dimensions of 25 X 25 meters, is a play space, full of toys, which the child will experience as a fantasy world.
THE TWO PATIOS
The concept is organized through these two courtyards, the first to buffer the outside world, and the inner courtyard to welcome the child's world.
OPERATION
Around the central courtyard all the vertical circulations are developed by ramps, to connect the two levels of the Museum and continue to reach the playground that is on the roof of the complex.
The ramp system will have balconies to the central courtyard to always maintain the presence of this great space, and at the same time give life to it, as well as the orientation of where each space is as a guide.
In the four corners of the central courtyard are located the vertical circulations such as elevators and freight elevators necessary for the operation of the Museum.

magnifiercross
en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram