The house is located in the "Los Apantles" subdivision in Jiutepec, Morelos. The architectural party consists of the development of the house occupying two sides of a square lot to give space to a central garden with a pool. 

The house is developed on a single level, leaving some service areas located on the upper floor to generate some vertical volumes that contrast with the horizontality of the house.

The vehicular and pedestrian recess is developed at the back of the house, since most of the spaces overlook the main garden.  The foyer clearly divides the two main and common

The foyer clearly divides the two main areas and communicates directly with the living-dining room, which has a very large covered terrace, which is the area that is most occupied during the day. One side of the house contains the master bedroom with bathrooms and dressing room area, the other side has two guest bedrooms with dressing room and bathrooms included.

The main structure is based on load-bearing walls and wooden beams, having in the main porch wooden columns on quarry foundations. The interior floor is made of marble with carpets made of the same material, but in different colors. 

The color scheme is based on the use of two main colors: Jacaranda blue, combined with ocher tones.

The architectural intent is to create a house occupying two sides of a square lot leaving room for a central garden with a pool. 

The dwelling is one level and with some service areas on the upper level to generate some vertical volumes in contrast to the horizontal nature of the house. The majority of the spaces have the main garden view. 

The vestibule clearly divides the principal zones and directly connects these with the public area which has a covered terrace, with a main portico with wood columns on quarried stone bases. 

One of the house ́s side has the master bathroom with a private living area and the other side has tow guest bedrooms. 

The color scheme is based on jacaranda-blue combined with different ochre based tones.

In the year 2000, the residential use of Paseo de la Reforma was resumed, with the conception of new architectural projects that, together with the technological advance of construction systems, allowed the design of taller buildings with the most demanding safety measures.

The inhabitants of this great city seek above all places that guarantee security, convenience and comfort, as well as being able to be close to their sources of work, have integrated services to enjoy them inside the building or as close as possible (spa, gym, sports court, party rooms, etc.), as well as shopping, education and recreation centers.

The project encompasses the different requirements that our clients are looking for: functionality and contemporaneity. These are the intelligent spaces of the new century, illuminated rooms, double heights, straight lines and open spaces that allow the resident to transform the space to their lifestyle.

It is a unique spatial conception, which with sufficient virtues attracts a very demanding niche market. Particularly young couples or people who like to live alone and who value spaces that correspond to their cosmopolitan lifestyle, as lived in first world cities.

The most attractive intelligent space is the LOFT, in which the functionality of its open spaces, with a second level for the private area and the double height of its public areas, take importance in the new developments of residential condominiums.

Reforma 90 is a residential project located on Paseo de la Reforma Avenue #90, in Colonia Juarez, Mexico City, on a 2,385.20 m2 lot, resulting from the merger of lots # 90 and 92 on the same avenue, which adjoins:

- To the east in 43.80 mts. with the property N° 80 of Paseo de la Reforma Av.

- To the west in 68.00 mts. with the property N° 96 of Paseo de la Reforma Avenue.

land area 2,400.00 m2. The tower has 40 levels and a height of 140 meters. 140 meters.  There are 305 apartments from 50 m2 to 200 m2.

total built area of 50,000.00 m2.

Bosco Box" concept: construction of vertical developments from assembled steel structures.

Flexibility in the single floors to join two or more Single Lofts modules according to the needs and tastes of the clients.

The Rancho Santa Maria house is located in the southern part of the city of Aguascalientes. south part of the city of Aguascalientes. One of the design premises was to take advantage of the spectacular view provided by the landscape.

The house is developed on a single level and consists mainly of a large access plaza that converges with the public area of the house, where the living room and dining room are located, delimited by a portico that opens onto a large terrace, where the pools are located. These are delimited by the facade wall of the family living room, which serves as a distributor hallway to the private area or to the service area.

The private area consists of five bedrooms with bathroom and dressing room, each surrounding an interior courtyard, which, apart from being an illuminating element of the corridors of the same, allows to obtain a microclimate controlled by the gallery that develops around it.

On the other hand, and forming part of one of the walls of the courtyard, is located the service area which is composed of the kitchen with large storage rooms, a laundry room that communicates directly to the bedrooms and two service rooms with bathrooms.

The access plaza is delimited by high solid walls that converge on a walls that converge on a set of closed panels, which delimit through a the entrance door by means of a plate.

The large portico reveals the richness of the landscape. the richness of the landscape. Laterally to it, the wall of the facade is interrupted by a vertical cut that leads to a small courtyard, from which a tower emerges.

The few openings in the building frame precious fragments of the surrounding landscape. The autonomous freedom of the volumes aligned on the facade, allow to achieve an image of enormous expressive potential. The use of color ratifies the presence of the building framed within the landscape.

The freedom in the design and in the outline of the parameters, distance this work from any commitment made.

The project is located near the King Khalid International Airport city of Riyadh, Princess Norah University, King Abdulaziz Equestrian Field and Sedra Roshn Residential.

Daytime temperature goes from 65 F in winter to 105 F in summer and  temperature goes from 54 F in winter ando 92 in summer nightime.

Local features, such as the oases, vernacular irrigation systems (falaj), patios, flora and architecture, dictated the design guidelines for the project. The result was a contemporary reinterpretation of traditional Arabian architecture, reflecting the natural characteristics of this inland location.

The term Oases is a fertile place where there is water in the midst of a desert or a place of calm in the midst of chaos. We like to relate it on having a rich space in which you could develop some fresh internal activities introducing green inside the development.

The assumptions of design: 1. Iconic Architecture- milestone.  2. Sustainability- Positive impact.  3. Amenities in walking distance- Public space as a central pillar  4.Connected to nature- Illustrate biographic and ethnobotanical identity, Biodiversity + Performance. 5. Art in the public space- Central spine corredor of Art as a differentiator and identity generator.  

For the residential compound we would like not to do houses that you feel in an army, that you are another number every house its exactly as the other lacking of identity.  

The composition scheme starts with a vehicle access control plaza which in you decide to enter the fast track circuit road with slow track roads that lead you to the houses. In the center we are introducing the amenities in a urban corredor having a great sense of  comunity and central to every house to the central park.

The minimart is added to the entrance plaza to be practical of the intake and outage of the products.  A Kids room, game room and cafeteria along the main park. The pádel tennis between the houses and de main plaza.  For the pool we wanted to put it underground one level down so the user can have some privacy.  The business center along the falcon plaza and at the end we have the half basketball.

Each villa has its own patio for a family private area. 

The entire project is housed under an envelope that reinterprets elements of traditional Arab architecture.

The importance of using the fifth facade as roof tops , is designed in accordance with the concepts of climate control and architecture of the region, including sustainable strategies for the comfort of the users.

On the property located at Av. Santa Fe, No. 455, with an area of 2,716.48 m2 and with two fronts (Av. Santa Fe and the side of the Mexico-Toluca Highway), an apartment tower was planned with the following characteristics: 1. Santa Fe and the side of the Mexico-Toluca Highway) an apartment tower was planned with the following characteristics:

-Rooftop: Heliport platform. -Level 32: Gymnasium and Terraces. -Levels 30 to 31: Type "B" apartments with double height. -Levels 01 to 29: Apartments Type "A". -Ground Floor: Common and recreational areas. -Basements: E1 to E4 Parking and Services. The pedestrian access at the first floor level (643.60 m2), was designed with a light glass and steel cover that emphasizes the main entrance and protects it from the rain. It contains the following spaces: Main Lobby with Reception and Control; Elevator and Stair Lobby; Administrative Office; Correspondence Place; Multipurpose Room overlooking the garden, and a play area that joins a terrace for recreational activities. In addition, it has a garden that serves as a green transition area to the side of the road. The tower's design considers a Central Service Core that contains a lobby to access four apartments per level, three elevators, emergency stairs, a garbage room with duct, as well as four main ducts for facilities. The scheme of this Central Core is repeated on all levels of the tower, including the parking basements and the gymnasium on the top level including the parking basements and the gymnasium on the top level, thus guaranteeing efficient vertical communication for the users, as well as facilitating the trajectories of the facilities efficient vertical communication for the users, facilitating also the trajectories of the facilities. The number and surface area of the apartments will be as follows: Type "A" 4 × 29 levels: 116 apartments, each with a floor area of 138.2 sq. mt. of 138.2 m2. Type "B 4 X1 levels: 4 Apartments each with a surface area of 236.40 m2. The gymnasium, on level 32, consists of men's and women's locker rooms and two exercise rooms, one for men and one for women and two exercise rooms, one for aerobic exercises and the other for different. The other for different activities with special equipment, both of which have a glass-roofed terrace that allows visibility of the urban landscape. With a total of 120 apartments, it is estimated that the population can fluctuate between a maximum of 4,000 and 4,000 people population is estimated to fluctuate between a maximum of 421 people and a minimum of 270. To this end, the design has been designed to comply with safety and comfort standards and requirements in all aspects: structure, installations and equipment, materials and finishes, and easy maintenance and easy maintenance. The outdoor areas were designed as terraces and gardens.

The overall design of the project includes interior lagoons with golf course and residential development, all unique to the area.

Inland lakes: 60 hectares of inland lagoons. The development has been dredged and developed, creating a network of inland lagoons with a floodgate system to recycle the sea water. As well as creating recreationa activities, it maximises the number of units facing the sea and lagoons.

Golf Course: A golf course among interior lagoons with 9 holes which are completely finished and operational. When the project is finished the golf course will have 18 holes next to the sea with a total length of 7,100 yards. Jack Nicklaus "signature" course.

Access Boulevard: Laguna del Mar offers easy access from Highway 8. All roads are designed to the highest standards.

Subterranean Infrastructures: Built to American standards Subterranean design including electricity, drinking water, water treatment plant and telecommunications with fiber optic and broadband, a development with these characteristics is unique in Puerto Peñasco.

magnifiercross
en_USEnglish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram